Ευαισθητοποίηση για την εμμηνόπαυση στον χώρο εργασίας

Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη δημογραφική ομάδα του εργατικού δυναμικού. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 8 στις 10 γυναίκες στην εμμηνόπαυση εργάζονται.

H εμμηνόπαυση είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού από πολλές επιχειρήσεις. Πολλές γυναίκες παραιτούνται από τις θέσεις εργασίας τους λόγω της εμμηνόπαυσης και πολλές άλλες υποφέρουν σιωπηλά, καθώς αισθάνονται ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί. Το 75% των γυναικών θα εμφανίσουν εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα που θα έχουν αρνητική επίδραση στη σωματική τους υγεία και/ή στη συναισθηματική τους ευεξία. Πολλές γυναίκες περνούν την εμμηνόπαυση χωρίς να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία υγείας, με το 35% να πιστεύει ότι είναι κάτι που θα πρέπει «απλά να ανεχτούν», ενώ το 42% να αναφέρει ότι τα συμπτώματα είναι χειρότερα από ό, τι περίμεναν.

Χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες βιώνουν τα συνήθη συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως:
  • εξάψεις
  • ακανόνιστες περίοδοι
  • εναλλαγές διάθεσης
  • άγχος
  • ανεπαρκής μνήμη
Ο δυνητικός αντίκτυπος της εμμηνόπαυσης στις επιχειρήσεις:
  • μειωμένη εργασιακή απόδοση
  • συχνές απουσίες
  • αποφυγή προαγωγών και προόδου = χαμηλό ηθικό
  • απώλεια ταλέντων/αποχωρήσεις προσωπικού
  • αυξημένος κίνδυνος για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων

Το σεμινάριο «Don’t menoPAUSE your life» είναι προσαρμοσμένο για τις ανάγκες των γυναικών στο χώρο της εργασίας. Αφορά όχι μόνο τις γυναίκες που αγωνίζονται να διαχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης τους αλλά και τους άντρες συναδέλφους τους καθώς και διευθυντές/διευθύντριες των τμημάτων.

Το σεμινάριο και το webinar είναι διαδραστικά και στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τους οργανισμούς σε θέματα που αφορούν την εμμηνόπαυση καθώς και να παρέχουν τρόπους υποστήριξης για το εμμηνοπαυσιακό προσωπικό τους, που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να είναι παραγωγικά μέλη της ομάδας.

Κάθε σεμινάριο, διαδικτυακό και μη, περιλαμβάνει θεωρία, ερωτήσεις και απαντήσεις, βιωματικές ασκήσεις, καθώς και την παροχή καθοδήγησης στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση της εμμηνόπαυσης στο εργασιακό χώρο.

Ο κύριος στόχος της συνάντησης είναι να εξοπλίσουμε τους συμμετέχοντες με μη προκατειλημμένα στοιχεία βασισμένα σε επιστημονικά δεδομένα για την εμμηνόπαυση, παρέχοντας τους τα εργαλεία ώστε να μπορούν να μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για αυτήν και να διερευνήσουν πρακτικές λύσεις για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ώρες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την εμμηνόπαυση, όπως:

Το σεμινάριο μπορεί επίσης να αποτελέσει μέρος της εκπαίδευσης για την ισότητα και την ποικιλομορφία, είτε ως μέρος ενός προγράμματος ευεξίας, μέσω της Επαγγελματικής Υγείας, είτε ως μέρος της εκπαίδευσης των προϊσταμένων των εργαζομένων.

Ας συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε εξειδικευμένες λύσεις

Που απευθύνεται το σεμινάριο

⇒ Σε γυναίκες και άντρες
⇒ Σε διευθυντές και managers
⇒ Τμήμα ανθρώπινου δυναμικού

Ποια είναι τα οφέλη του σεμιναρίου

⇒Κατανόηση της εμμηνόπαυσης
⇒Ασφαλές πλαίσιο εργασίας
⇒Απο-στιγματσμός από τα στερεότυπα

Αν θέλετε να συμπεριλάβουμε την εταιρεία σας στο προγραμματισμό για τα σεμινάρια μας στείλτε email στο psimenatou@menopause.gr ή στο τηλέφωνο 6974 873 004 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ΔΕΝ παρέχονται ιατρικές συμβουλές

Happy Life Magazine