Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι συνθετική θεραπεύτρια, συγγραφέας, επόπτρια συμβούλων και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Έπειτα από την αποφοίτησή της από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε πρόγραμμα σπουδών στη Ψυχολογία, ακολούθησε πρόγραμμα στη Συμβουλευτική (CPCAB). Συνέχισε τις σπουδές της σε θέματα που αφορούν τη συμβουλευτική πένθους και τη θεραπεία Gestalt (Stonebridge College). Ολοκλήρωσε το B.A της στη Συνθετική θεραπεία (Middlesex University) και το πρόγραμμα εποπτείας συμβούλων ψυχικής υγείας (COSCA). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Εμμηνόπαυση και την Ανδρόπαυση (European Menopause and Andropause Society). Το συγγραφικό της έργο αποτελείται από τρία βιβλία «Πένθος στο Ταξίδι στη Χώρα του Παράδοξου 2η Έκδοση συμπληρωμένη», «Ημερολόγιο Διαχείρισης της απώλειας: 365 + 1 ημέρες …Χωρίς» και «Συμβουλευτική πένθους». Έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς που αφορούν τη διαχείριση της απώλειας και το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης. Στην ιδιωτική πρακτική της μεταξύ των άλλων, συντονίζει ομάδες γυναικών με σκοπό την ενδυνάμωσή τους.

Η επιθυμία της να ασχοληθεί με τα θέματα που προκύπτουν από την εμμηνόπαυση προέρχεται τόσο από την επαφή της με γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο αυτό όσο και από την προσωπική της εμπειρία. Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση εξ'ορισμού είναι μία απώλεια, αντικείμενο στο οποίο η εμπειρία και συμβολή της είναι σημαντική. Κύρια επιθυμία της σε σχέση με τη δημιουργία του project "Don't menoPAUSE your life" είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών, των οικογενειών τους αλλά και των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εταιρειών που βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες αυτή τη σημαντική περίοδο της ζωής τους.Ο Δημήτρης Κουτζαμάνης είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος ζεύγους, συντονιστής ομάδων και συνιδρυτής των Μαθημάτων Ζωής. Ασχολείται επί σειρά ετών με την επιμόρφωση αντρών και εφήβων σε θέματα που αφορούν την ανδρική ψυχολογία και τις έννοιες της τοξικής αρρενωπότητας και των στερεοτύπων του φύλου.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβε πιστοποίηση στη Γνωστική - Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Stonebridge College. Το ενδιαφέρον του για τη διαπαιδαγώγηση που λαμβάνουν τα αγόρια γεννήθηκε μέσα από τη δουλειά του με το πένθος και τον οδήγησε σε περαιτέρω συνέχιση των σπουδών του στο πεδίο της συμβουλευτικής ζεύγους και της οικογένειας (Glasgow Caledonian University). Είναι απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στη Συνθετική προσέγγιση.

Από το 2018-2021 συνεργάστηκε με την ΑΜΚΕ Καρκινάκι ως συντονιστής της ομάδας υποστήριξης γονέων που τα παιδιά τους νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο.

Ασκεί επί χρόνια τον εθελοντισμό μέσα από δράσεις που κάνουν τα «Μαθήματα Ζωής» σε σχολεία, νοσοκομεία, συλλόγους και οργανισμούς. Αρθρογραφεί στο διαδίκτυο σε θέματα που αφορούν τη ψυχική υγεία.

Ζώντας μεγάλο μέρος της ζωής του στην επαρχία, ήρθε σε άμεση επαφή με τις διακρίσεις, τα στερεότυπα και τη σιωπή που καλύπτει την εμπειρία που λόγω των ορμονών, μια γυναίκα βιώνει. Μέσα από την δουλειά του με θέματα που αφορούν τη μετάβαση την εμμηνόπαυση, προσδοκά να κινητοποιήσει τους άντρες, ώστε σε συνεργασία με τους συντρόφους τους, να ξαναγράψουν το κεφάλαιο των ορμονών μέσα από μια πιο καθαρή ματιά.Ο ιατρός Κοχιαδάκης Κωνσταντίνος είναι Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην περιοχή των Αμπελοκήπων και της Ηλιούπολης, καλύπτοντας ευρύ φάσμα της μαιευτικής και γυναικολογίας, με ειδικό ενδιαφέρον στην κολποσκόπηση και την ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση, υστεροσκόπηση).

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητά του και μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε σε νοσοκομεία στο Leicester, Liverpool και London κατά το διάστημα 1998 έως 2005. Διατέλεσε μέλος των General Medical Council, British Society for Colposcopy and Cervical Pathology και European Society of Gynaecological Endoscopy.

Για χρόνια ήταν μέλος του τμήματος Ενδοσκοπικής Γυναικολογικής Χειρουργικής (ODS) και του τμήματος κολποσκόπησης του Μαιευτηρίου Ιασώ. Είναι συνεργάτης του μαιευτηρίου Μητέρα (μέλος του ομίλου Hellenic Healthcare Group) Λητώ και Υγεία.

Ως εκπαιδευτής ήταν εισηγητής στο Eτήσιο Πανευρωπαϊκό συνέδριο κολποσκόπησης στην Αθήνα και στο Eτήσιο λαπαροσκοπικο συνέδριο ΙΑΣΩ (Με hands-on εκπαίδευση στην Elpen)

Ο ιατρός Κοχιαδάκης είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της σελίδας μας.